'BREAKING DAWN - PART 1' FRÅN 15 ÅR I SWE!

Nu har det officiellt blivit bekräftat av Statens Medieråd att Breaking Dawn - Part 1 har fått 15 årsgräns här i Sverige.
I USA har dem PG-13 och det motsvarar 13 år, det är vanligast att filmer i USA som är PG-13 blir 11 årsgränser i Sverige men tyvärr blev det inte så med Breaking Dawn.

Men i hopp om att Staten kan ändra till 11 årsgräns är att Nordisk Film överklagar beslutet om 15 årsgräns och detta kan ge hopp till dem som är under 15 år.



Varför är filmen från 15 år?:
Edward
och Bella gifter sig och deras ofödda barn tär på Bella och skapar nya konflikter mellan vampyrerna och varulvarna. Framställningen innehåller en genomgående ångestfylld tematik som skildrar hur en kvinna bryts ned av sin graviditet samt obehagliga resonemang kring vad det är hon bär inom sig. Detta i kombination med scener som skildrar blodiga människor och blodiga vampyrattacker, samt en utdragen skildring av en akut och blodig förlossning där magen skärs upp på en skrikande kvinna med ett dramatiskt efterspel, bedöms kunna vara till skada för välbefinnandet hos barn under 15 år.

[källa]
[Bildkälla]


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fast på fs's hemsida står det att man kan vara 11 år O.o

2011-11-20 - 22:17:50
Postat av: Alexandra - KLS Crew

Anonym: Detta inlägg var skrivet då filmen bestämts från 15 år i Sverige, dock ändrade Statens Medieråd åldersgränsen till 11 år, och då publicerades det upp ett inlägg på KellanLSweden som du kan läsa här:

http://kellanlsweden.blogg.se/2011/november/andrad-aldersgrans-for-breaking-dawn.html

2011-11-21 - 15:48:30
URL: http://kellanlsweden.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback